Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kilka dni temu dostałam od rodziny kurczaka wiejskiego. Pomysłów do jego wykorzystania było wiele ale zdecydowałam się na rosół zaś z mięsa i wywaru postanowiłam zrobić galaretkę
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 121
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21523
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 74
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 844
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 121
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21523
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 74
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 844
Składniki
Umyć kurczaka włożyć do dużego garnka zagotować wyjąć mięso umyć jeszcze raz w zimnej wodzie.dzięki temu rosół będzie klarowny Włożyć do garnka zalać zimną wodą dodać przyprawy,warzywa i od chwili zagotowania gotować jeszcze dwie godziny. Gdy mięso jest zupełnie miękkie dodać rosołek wołowy ( wywar ma lepszy smak i kolor )wyjąć z rosołu i póki gorące obrać z kości. Rosół bardzo staranie przecedzić marchewkę pokroić w plasterki. Ugotowane na twardo jajka ostudzić w zimnej wodzie obrać i przekroić nożem na plasterki. Zagotować rosół włożyć pokrojone mięso wsypać żelatynę zrobiona według przepisu Foremkę do babki z kominkiem opłukać zimną wodą ułożyć na dnie marchewkę, jajko, groszek i drobno pokrojoną natkę, mięso zalać stygnącym rosołem. Postawić w chłodnym miejscu by galareta stężała.Przed podaniem foremkę zanurzyć na minutę w gorącej wodzie w celu lepszego wyjęcia :)