Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kilka dni temu dostałam od rodziny kurczaka wiejskiego. Pomysłów do jego wykorzystania było wiele ale zdecydowałam się na rosół zaś z mięsa i wywaru postanowiłam zrobić galaretkę
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25609
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2581
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1285
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25609
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2581
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1285
Składniki
Umyć kurczaka włożyć do dużego garnka zagotować wyjąć mięso umyć jeszcze raz w zimnej wodzie.dzięki temu rosół będzie klarowny Włożyć do garnka zalać zimną wodą dodać przyprawy,warzywa i od chwili zagotowania gotować jeszcze dwie godziny. Gdy mięso jest zupełnie miękkie dodać rosołek wołowy ( wywar ma lepszy smak i kolor )wyjąć z rosołu i póki gorące obrać z kości. Rosół bardzo staranie przecedzić marchewkę pokroić w plasterki. Ugotowane na twardo jajka ostudzić w zimnej wodzie obrać i przekroić nożem na plasterki. Zagotować rosół włożyć pokrojone mięso wsypać żelatynę zrobiona według przepisu Foremkę do babki z kominkiem opłukać zimną wodą ułożyć na dnie marchewkę, jajko, groszek i drobno pokrojoną natkę, mięso zalać stygnącym rosołem. Postawić w chłodnym miejscu by galareta stężała.Przed podaniem foremkę zanurzyć na minutę w gorącej wodzie w celu lepszego wyjęcia :)