Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotuj ze mną krok po krok genialny, pyszny domowy pasztet z indyka, wątróbki wieprzowej oraz wołowiny a więc z 3 różnych mięs ;) pieczony w piekarniku. DLA ZAINTERSOWAYCH, NA KOŃCU FILMU ZNAJDZIE SIĘ PLAYLISTA Z WSZYSTKIMI MOIMI PRZEPISAMI NA WIELKANOC Ten przepis jest niebywale prosty - wystarczy dosłownie parę prostych czynności. Do jego przygotowania będzie potrzebna będzie mielarka do mięsa oraz forma do pieczenia. Nie byłem do końca pewny czy upiec pasztet drobiowy czy wieprzowy czy może wołowy. Koniec końców, stwierdziłem że najlepiej będzie zrobić mix tych 3 różnych mięs :) Wymiary mojej formy to 35 x 12 cm Taki domowy pieczony pasztet można de facto jeść przez cały rok niemniej jednak święta Wielkanocne oraz Bożonarodzeniowe to okres w roku w którym najczęściej przygotowuje się i serwuje na stole właśnie pasztet. PIECZENIE: Piekarnik rozgrzany przez 10 - 15 min w temperaturze 180°C 180°C / góra-dół / 50 -60 min
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1056
Polecam.
Odsłon: 1007
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 809
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1056
Polecam.
Odsłon: 1007
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 809
Składniki
1. Do garnka z wodą wrzucić pokrojone mięsa oraz warzywa a także liście laurowe oraz ziele angielskie, przykryć i gotować 2. Pokroić czosnek z cebulą i podsmażyć je 3. Przepuścić składniki przez mielarkę 4. Dodać do zmielonych składników całą resztę. 5. Przygotować formę i włożyć do piekarnika Szczegółowy przepis krok po kroku znajdziecie w załączonym linku :)) Smacznego :)