Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny, pachnący czosnkiem o intensywnym czerwonym kolorze zakwas na barszcz wigilijny to bardzo prosta w przygotowaniu „mikstura „, która musi odstać kilka dni w ciepłym miejscu by potem dolana do barszczu wigilijnego wzbogaciła jego smak.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 861
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4486
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1101
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 485
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3493
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 861
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4486
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1101
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 485
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3493
Składniki
Umyte i obrane buraki kroimy w plastry, a następnie przekładamy do glinianego garnka. Zalewamy ciepłą przegotowaną wodą około 1,5 litra , dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, cukier oraz skórkę razowego chleba.
Garnek przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 3- 4 dni, po tym czasie przelewamy do butelek, zakręcamy i odstawiamy do lodówki.