Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny, pachnący czosnkiem o intensywnym czerwonym kolorze zakwas na barszcz wigilijny to bardzo prosta w przygotowaniu „mikstura „, która musi odstać kilka dni w ciepłym miejscu by potem dolana do barszczu wigilijnego wzbogaciła jego smak.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12247
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1380
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12992
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5106
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12247
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1380
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12992
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5106
Składniki
Umyte i obrane buraki kroimy w plastry, a następnie przekładamy do glinianego garnka. Zalewamy ciepłą przegotowaną wodą około 1,5 litra , dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, cukier oraz skórkę razowego chleba.
Garnek przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 3- 4 dni, po tym czasie przelewamy do butelek, zakręcamy i odstawiamy do lodówki.