Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny, pachnący czosnkiem o intensywnym czerwonym kolorze zakwas na barszcz wigilijny to bardzo prosta w przygotowaniu „mikstura „, która musi odstać kilka dni w ciepłym miejscu by potem dolana do barszczu wigilijnego wzbogaciła jego smak.
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 124
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5719
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2757
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 124
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5719
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2757
Składniki
Umyte i obrane buraki kroimy w plastry, a następnie przekładamy do glinianego garnka. Zalewamy ciepłą przegotowaną wodą około 1,5 litra , dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, cukier oraz skórkę razowego chleba.
Garnek przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 3- 4 dni, po tym czasie przelewamy do butelek, zakręcamy i odstawiamy do lodówki.