Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny, pachnący czosnkiem o intensywnym czerwonym kolorze zakwas na barszcz wigilijny to bardzo prosta w przygotowaniu „mikstura „, która musi odstać kilka dni w ciepłym miejscu by potem dolana do barszczu wigilijnego wzbogaciła jego smak.
Przepyszne bezmięsne kotleciki.
Odsłon: 2314
Poznaj jesienną wersję tradycyjnych kopytek. Dodatek dyni, który zaproponował...
Odsłon: 395
Przepis dnia
Pierś z gęsi może być świetnym pomysłem na uroczysty rodzinny obiad. Świetnie...
Odsłon: 3264
Przepyszne bezmięsne kotleciki.
Odsłon: 2314
Poznaj jesienną wersję tradycyjnych kopytek. Dodatek dyni, który zaproponował...
Odsłon: 395
Przepis dnia
Pierś z gęsi może być świetnym pomysłem na uroczysty rodzinny obiad. Świetnie...
Odsłon: 3264
Składniki
Umyte i obrane buraki kroimy w plastry, a następnie przekładamy do glinianego garnka. Zalewamy ciepłą przegotowaną wodą około 1,5 litra , dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, cukier oraz skórkę razowego chleba.
Garnek przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 3- 4 dni, po tym czasie przelewamy do butelek, zakręcamy i odstawiamy do lodówki.