Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny, pachnący czosnkiem o intensywnym czerwonym kolorze zakwas na barszcz wigilijny to bardzo prosta w przygotowaniu „mikstura „, która musi odstać kilka dni w ciepłym miejscu by potem dolana do barszczu wigilijnego wzbogaciła jego smak.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 786
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425082
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10717
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 786
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425082
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10717
Składniki
Umyte i obrane buraki kroimy w plastry, a następnie przekładamy do glinianego garnka. Zalewamy ciepłą przegotowaną wodą około 1,5 litra , dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, cukier oraz skórkę razowego chleba.
Garnek przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 3- 4 dni, po tym czasie przelewamy do butelek, zakręcamy i odstawiamy do lodówki.