Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na domowy zakwas na żurek jest podstawą udanej zupy.
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 86
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 214
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 86
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 214
Składniki
Cebulę kroimy w plastry.
Do glinianego garnka wsypujemy mąkę i rozprowadzamy ją ciepłą ale nie gorącą wodą, całość mieszamy. Do rozpuszczonej z wodą mąki dodajemy kawałek chleba razowego, czosnek, pokrojoną cebulę oraz majeranek,wszystko jeszcze raz dokładnie mieszamy. Naczynie przykrywamy ściereczką i pozostawiamy na 3 dni w ciepłym pomieszczeniu.