Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki, jako dodatek do mięsa z serkiem.
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 92
Ten przepis idealnie sprawdzi się w momencie, kiedy zabrakło Wam pieczywa i n...
Odsłon: 17859
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 486
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 5640
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2896
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 92
Ten przepis idealnie sprawdzi się w momencie, kiedy zabrakło Wam pieczywa i n...
Odsłon: 17859
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 486
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 5640
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2896
Składniki
1. Ziemniaki obieramy , kroimy w plastry i gotujemy w osolonej wodzie na pół twardo.
2.Po ugotowaniu układamy jedną warstwę w naczyniu żaroodpornym.
3. Na ziemniakach połowę serka pokrojonego w plasterki.
4. Następnie drugą połowę ziemniaków.
5. Ponownie serek.
6. Jajka rozkłócić z mlekiem.
7. Doprawiać solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową.
8. Polać ziemniaki sosem.
9. Zapiekać 20 minut w 180 ̊C. 10. Ziemniaki gotowe. 11. Smacznego.