Do góry

Dodatki Przepis na:

Zapiekane ziemniaki z serkiem topionym

Zapiekane ziemniaki z serkiem topionym

Autor:

Przepisów i artykułów: 566 Ocena: 4965

Dodano:

Odsłon: 564

Ziemniaki, jako dodatek do mięsa z serkiem.

Składniki

  • ½ kg ziemniaków
  • 3 serki topione
  • Sól
  • Pieprz
  • 3 jajka
  • 1 szk. mleka
  • Gałka muszkatołowa
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Ziemniaki obieramy , kroimy w plastry i gotujemy w osolonej wodzie na pół twardo.

  2. 2.Po ugotowaniu układamy jedną warstwę w naczyniu żaroodpornym.

  3. 3. Na ziemniakach połowę serka pokrojonego w plasterki.

  4. 4. Następnie drugą połowę ziemniaków.

  5. 5. Ponownie serek.

  6. 6. Jajka rozkłócić z mlekiem.

  7. 7. Doprawiać solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową.

  8. 8. Polać ziemniaki sosem.

  9. 9. Zapiekać 20 minut w 180 ̊C.
    10. Ziemniaki gotowe.
    11. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 30 kwietnia Czasem nie trzeba mięsa, takie zapiekanki, to można same wszamać :) Z serkiem jeszcze nie robiliśmy, więc czas wypróbować, ale ziemniaki w każdej zapiekance pysznie smakują, mniami :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ski_ttles 30 kwietnia Ciekawy pomysł na ziemniaki w innej odsłonie

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń