Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki, jako dodatek do mięsa z serkiem.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5392
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34504
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2153
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113815
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5392
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34504
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2153
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113815
Składniki
1. Ziemniaki obieramy , kroimy w plastry i gotujemy w osolonej wodzie na pół twardo.
2.Po ugotowaniu układamy jedną warstwę w naczyniu żaroodpornym.
3. Na ziemniakach połowę serka pokrojonego w plasterki.
4. Następnie drugą połowę ziemniaków.
5. Ponownie serek.
6. Jajka rozkłócić z mlekiem.
7. Doprawiać solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową.
8. Polać ziemniaki sosem.
9. Zapiekać 20 minut w 180 ̊C. 10. Ziemniaki gotowe. 11. Smacznego.