Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Syryjska przyprawa do pieczywa. Wbrew nazwie nie składa się, jak my rozumiemy z tymianku, a główną rolę gra oregano.
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 15
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2111
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 194
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1184
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1198
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 15
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2111
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 194
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1184
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1198
Składniki
Sezam podprażyłam na patelni. Składniki wymieszałam. W kompozycji musi być sezam, oregano i sumak, reszta to kwestia odmian zataru. Posypuje się nią skropione oliwą pieczywo. Można też chleb zapiec i dodać ser.
Smacznego :)