Do góry

Dodatki Przepis na:

Zatar

Zatar

Autor:

Przepisów i artykułów: 689 Ocena: 14237

Dodano:

Odsłon: 1560

Syryjska przyprawa do pieczywa. Wbrew nazwie nie składa się, jak my rozumiemy z tymianku, a główną rolę gra oregano.
Reklama
Reklama
Zatar

Przygotowanie

  1. Sezam podprażyłam na patelni. Składniki wymieszałam.
    W kompozycji musi być sezam, oregano i sumak, reszta to kwestia odmian zataru.

    Posypuje się nią skropione oliwą pieczywo. Można też chleb zapiec i dodać ser.

  2. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (21)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ErJot 14 maja Takiej przyprawy nie znałam ale brzmi bardzo apetycznie. Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kucharka-amatorka 10 maja Nie znałam tej przyprawy. Dzięki za przepis, z pewnością się przyda. Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 08 maja Ja to znam jako zahtar, ale wiadomo, o co kaman ;) Świetna przyprawa i powiem Ci, że czasem nawet do pizzy jest wykorzystywana, takiej orientalnej ;p Odpowiedzi: 7 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń