Do góry

Dodatki Przepis na:

Ziemniaki pieczone w ziołach

Ziemniaki pieczone w ziołach

Autor:

Przepisów i artykułów: 920 Ocena: 17409

Dodano:

Odsłon: 62403

Aromatyczny dodatek do dań głównych.

Składniki

  • 1/2 kg ziemniaków
  • oliwa z oliwek
  • sól morska
  • świeżo mielony czarny pieprz
  • tymianek
  • rozmaryn
  • mielona czerwona papryka
  • mielona ostra papryka
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ziemniaki pieczone w ziołach

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obrałem , większe kawałki pokroiłem na kawałki. Ugotowałem w posolonej wodzie Do momentu aż woda zawrzała , odcedziłem.
    Naczynie żaroodporne wysmarowałem oliwą z oliwek , ułożyłem w nim ziemniaki , skropiłem oliwą , doprawiłem solą morską , świeżo zmielonym czarnym pieprzem , tymiankiem , rozmarynem i paprykami. Dokładnie obtoczyłem ziemniaki w przyprawach za pomocą łyżki. Piekłem w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 45 minut

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń