Do góry

Dodatki Przepis na:

Ziemniaki po prowansalsku

Ziemniaki po prowansalsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 193 Ocena: 984

Dodano:

Odsłon: 3305

Pieczone ziemniaki z ziołami prowansalskimi.

Składniki

  • 8 ziemniaków
  • 4 ząbki czosnku
  • oliwa
  • 1 łyżka ziół prowansalskich
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • sól gruboziarnista
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ziemniaki po prowansalsku

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obrać i pokroić w średniej wielkości kostkę. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Skropić oliwą. Posypać ziołami prowansalskimi, papryką i solą. Dorzucić czosnek, wymieszać i na ½ godziny wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń