Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna herbata, która idealnie cię ogrzeje w zimowy dzień!
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 53
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 53
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Składniki
Zaparzamy herbatę: do metalowego garnuszka wkładamy liście / torebkę herbaty i zalewamy wrzątkiem. Mieszamy. Kładziemy na kmuchenkę i doprowadzamy do wrzenia, dodajemy cynamon [jeśli mamy mielony gotujemy 20 sekund, jeśli w lasce 1 minutę, w obu przypadkach cały czas mieszamy napój]. Po zdjęciu z ognia dodajemy alkohol. Mieszamy po czym przelewamy do kubka i sadamy przy kominku rozkoszując się samkiem herbaty.