Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nadszedł ten czas tworzenia kompotów ! No i ja wybrałam z jabłek i cytrusów.. Dlaczego ? Bo uwielbiam kompot z jabłek. Stwierdziłam, że połączenie z orzeźwiającymi cytrusami sprawi, że to będzie coś wyjątkowego ! I tak się stało, najlepiej smakuje na gorąco, dzięki cynamonowi wspaniale rozgrzewa, co na zimowe wieczory, jakie nam towarzyszą jest najlepsze ! Mam nadzieję, że się skusicie i przygotujecie w domu taki sam i pochwalicie się co Wam wyszło. Najlepszym dodatkiem ( według mnie ) jest cytryna dodana tuż po nalaniu do szklanki kompotu. Nadaje jeszcze bardziej orzeźwionego smaku :)
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11936
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 120
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8676
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155390
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1171
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11936
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 120
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8676
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155390
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1171
Składniki
Jabłka razem ze skórką kroimy w kawałki i przekładamy do garnka. Dodajemy wcześniej wyszorowaną, pokrojoną w półplasterki pomarańczę. Do garnka wrzucamy cynamon, gałkę muszkatołową i goździki. Całość zalewamy wodą. Zagotowujemy na dużym ogniu, gdy kompot zacznie wrzeć zmniejszamy ogień, przykrywamy pokrywką i gotujemy jeszcze przez 2 godziny. Pod koniec gotowania dodajemy miód do smaku.