Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 35
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1173
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 176
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 35
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1173
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 176
Składniki
Zagotuj 1 l wody, dodaj 40 dag przebranego agrestu i 2 pokrojone jabłka oraz skórkę zdjętą z 1 cytryny. Zagotuj.
zestaw z ognia. Trzymaj pod przykryciem 40 min.
Następnie napój dopraw 130 ml syropu miętowego i cukrem.
Wlewaj do szklaneczek wypełnionych lodem. Udekoruj listkami mięty lub melisy.