Do góry

Napoje Przepis na:

Ajerkoniak- domowy likier jajeczny

Ajerkoniak-  domowy likier jajeczny

Autor:

Przepisów i artykułów: 2537 Ocena: 18818

Dodano:

Odsłon: 16264

Super trunek na długie wieczory.

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Ajerkoniak- domowy likier jajeczny

Przygotowanie


  1. Wykonanie:

    Ubijać żółtka, dosypując cukier puder i cukier wanilinowy (lub startą laskę wanilii). Dolać skondensowane mleczko, kontynuując miksowanie. Dolać spirytus lub wódkę (w zależności jak mocny chcemy otrzymać likier) - delikatnie wymieszać (nie miksować!) Przelać do małych buteleczek i schłodzić.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń