Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwilebiam ajerkoniak podawany w kieliszku lub jako dodatek do deserów np. lodów :D Jego nazwa powstała z połączenia dwóch słów, niemieckiego Eier "jajka" oraz francuskiego cognac "koniak". Tym razem postanowiłam przygotować go w wersji luksusowej z dodatkiem brandy, a przepis zaczerpnęłam z Wielkiej Księgi Nalewek wyd. Olesiejuk. Serdecznie polecam :D
Przepis na leniwe pierogi dyniowe czyli kluski z twarogu, dyni hokkaido, mąki...
Odsłon: 41
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 28865
Dziś moja ulubiona śniadaniowa zupka mocy SOPA PRIMITIVA z ziół i warzyw z ma...
Odsłon: 57
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 195
Przepis dnia
Schab po cygańsku to pyszny i fajny pomysł na obiad. Bardzo często go przygot...
Odsłon: 33550
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością ziół to propozycja dla...
Odsłon: 2489
Przepis na leniwe pierogi dyniowe czyli kluski z twarogu, dyni hokkaido, mąki...
Odsłon: 41
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 28865
Dziś moja ulubiona śniadaniowa zupka mocy SOPA PRIMITIVA z ziół i warzyw z ma...
Odsłon: 57
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 195
Przepis dnia
Schab po cygańsku to pyszny i fajny pomysł na obiad. Bardzo często go przygot...
Odsłon: 33550
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością ziół to propozycja dla...
Odsłon: 2489
Składniki
Żółtka ucieramy z cukrem na jednolitą i gładką masę, dodając na koniec stopniowo cukier waniliowy oraz mleko. Następnie (cały czas mieszając), dodajemy spirytus oraz brandy. Całość przecedzamy przez sito, rozlewamy do butelek i odstawiamy w zimne oraz ciemne miejsce na około 1 tydzień. Życzę smacznego! :)