Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na słodki, pełen smaku kokosa i wanilii likier, który możemy przygotować sami w domu. Trunek zapewnia anielską rozkosz dla naszego podniebienia.
Wiórki kokosowe i ziarenka z jednej laski wanilii przekładamy do dużego słoika, zalewamy wódką i odstawiamy na około 10 dni. Każdego dnia wstrząsamy słoikiem.
Po tym czasie przecedzamy miksturę na gęstym sitku lub gazie i delikatnie odciskamy wiórki kokosowe.
W orzechu kokosowym robimy dziurkę i zlewamy wodę kokosową.
Następnie do miksera wlewamy przecedzoną wódkę, wodę kokosową, mleko kokosowe (słodzone i niesłodzone) i miksujemy dla dobrego połączenia wszystkich składników.
Jeśli likier wydaje nam się mało słodki, możemy dosłodzić go cukrem (najlepiej brzozowym).
Tak przyrządzony trunek wstawiamy do lodówki, a po schłodzeniu możemy delektować się jego smakiem.
Życzę smacznego! :)
Przepis dnia
Knedle każdy robi inaczej. Zaufałam przepisowi z anielskiej kuchni i wszytkim...
Odsłon: 20695
Chłodnik Nowo Wilejski (z Nowej Wilejki) to potrawa z kresów wschodnich. Supe...
Odsłon: 5765
Najprostszy i najszybszy sernik z truskawkami. Ale co najważniejsze jeden z n...
Odsłon: 56
Pyszne, proste w przygotowaniu i bardzo ste żeberka.
Odsłon: 17
Kolorowy i przepyszny sernik, który w środku kryje niespodziankę, a i zewnątr...
Odsłon: 44
Najprostszy i najszybszy sernik z truskawkami. Ale co najważniejsze jeden z n...
Odsłon: 56
Pyszne, proste w przygotowaniu i bardzo ste żeberka.
Odsłon: 17
Kolorowy i przepyszny sernik, który w środku kryje niespodziankę, a i zewnątr...
Odsłon: 44
Składniki
Wiórki kokosowe i ziarenka z jednej laski wanilii przekładamy do dużego słoika, zalewamy wódką i odstawiamy na około 10 dni. Każdego dnia wstrząsamy słoikiem.
Po tym czasie przecedzamy miksturę na gęstym sitku lub gazie i delikatnie odciskamy wiórki kokosowe. W orzechu kokosowym robimy dziurkę i zlewamy wodę kokosową. Następnie do miksera wlewamy przecedzoną wódkę, wodę kokosową, mleko kokosowe (słodzone i niesłodzone) i miksujemy dla dobrego połączenia wszystkich składników. Jeśli likier wydaje nam się mało słodki, możemy dosłodzić go cukrem (najlepiej brzozowym). Tak przyrządzony trunek wstawiamy do lodówki, a po schłodzeniu możemy delektować się jego smakiem. Życzę smacznego! :)
Przepisy Napoje
Napoje
Domowa anyżówka
Napoje
Koktajl na płaski brzuch
Napoje
Nalewka z czarnej porzeczki, zasypana cukrem
Napoje
Nalewka z ziela angielskiego
Domowa anyżówka
Nalewka z ziaren anyżu - czyli popularna anyżówka - ma bardzo charakterystycz...
Odsłon: 1722
Koktajl na płaski brzuch
Koktajl na płaski brzuch to pogromca tłuszczu, ale także potęga przeciwutleni...
Odsłon: 11369