Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Okres zimowy bez aromatycznego grzanca, to jak Boze Narodzenie bez sniegu.. Dobre czerwone wino, pomarancze, jablka i specjalna mieszanka przypraw.... i zima moze nadchodzic...
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1383
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5896
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8857
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18622
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1383
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5896
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8857
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18622
Składniki
Wszystkie skladniki (jablka i pomarancze pokrojone w plastry) podgrzewac pod przykryciem na wolnym ogniu ok. 15 min nie dopuszczajac do zagotowania. Nastepnie wylaczyc ogien i nadal pod przykryciem (!) odstawic na jakis czas, az grzaniec nabierze aromatu. Im dluzej, tym lepszy aromat...
Podawac dowolnie ozdobiony.