Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Okres zimowy bez aromatycznego grzanca, to jak Boze Narodzenie bez sniegu.. Dobre czerwone wino, pomarancze, jablka i specjalna mieszanka przypraw.... i zima moze nadchodzic...
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 879
Połączenie polskich faworków (chrustu) i hiszpańskich churrosów – cienkie, sm...
Odsłon: 85
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 879
Połączenie polskich faworków (chrustu) i hiszpańskich churrosów – cienkie, sm...
Odsłon: 85
Składniki
Wszystkie skladniki (jablka i pomarancze pokrojone w plastry) podgrzewac pod przykryciem na wolnym ogniu ok. 15 min nie dopuszczajac do zagotowania. Nastepnie wylaczyc ogien i nadal pod przykryciem (!) odstawic na jakis czas, az grzaniec nabierze aromatu. Im dluzej, tym lepszy aromat...
Podawac dowolnie ozdobiony.