Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest trochę podobny do koktajli mlecznych, ale jego konsystencja jest bardziej aksamitna. Całość nie ma kawałków owoców, lecz jest gładko zmiksowana.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 174
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 375
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1684
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3163
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26641
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 174
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 375
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1684
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3163
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26641
Składniki
Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy na gładką masę.
W oryginalnych przepisach używa się wody różanej. Niestety wiadomo, że w polskich warunkach nie będzie łatwo ją kupić. Wybór słodzenia (miód,cukier) zależy od indywidualnych preferencji.
Kiedyś przeczytałam na jakimś indyjskim blogu lub stronie, żeby do przepisu nie dawać lodu, bo wtedy robi się z niego coś w rodzaju smoothie lub innego koktajlu, a lassi ma być aksamitnie gładkie. W pełni się zgadzam z tą zasadą. Jeśli jogurt i woda jest z lodówki to lassi będzie tak samo dobre na upalne dni jak koktajle z lodem.