Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest trochę podobny do koktajli mlecznych, ale jego konsystencja jest bardziej aksamitna. Całość nie ma kawałków owoców, lecz jest gładko zmiksowana.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1617
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1385
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1424
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1472
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1617
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1385
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1424
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1472
Składniki
Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy na gładką masę.
W oryginalnych przepisach używa się wody różanej. Niestety wiadomo, że w polskich warunkach nie będzie łatwo ją kupić. Wybór słodzenia (miód,cukier) zależy od indywidualnych preferencji.
Kiedyś przeczytałam na jakimś indyjskim blogu lub stronie, żeby do przepisu nie dawać lodu, bo wtedy robi się z niego coś w rodzaju smoothie lub innego koktajlu, a lassi ma być aksamitnie gładkie. W pełni się zgadzam z tą zasadą. Jeśli jogurt i woda jest z lodówki to lassi będzie tak samo dobre na upalne dni jak koktajle z lodem.