Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest trochę podobny do koktajli mlecznych, ale jego konsystencja jest bardziej aksamitna. Całość nie ma kawałków owoców, lecz jest gładko zmiksowana.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2423
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1250
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2423
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1250
Składniki
Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy na gładką masę.
W oryginalnych przepisach używa się wody różanej. Niestety wiadomo, że w polskich warunkach nie będzie łatwo ją kupić. Wybór słodzenia (miód,cukier) zależy od indywidualnych preferencji.
Kiedyś przeczytałam na jakimś indyjskim blogu lub stronie, żeby do przepisu nie dawać lodu, bo wtedy robi się z niego coś w rodzaju smoothie lub innego koktajlu, a lassi ma być aksamitnie gładkie. W pełni się zgadzam z tą zasadą. Jeśli jogurt i woda jest z lodówki to lassi będzie tak samo dobre na upalne dni jak koktajle z lodem.