Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czekolada na gorąco zawsze kojarzyła mi się z kakao i ciemną czekoladą. Nie byłabym sobą gdybym nie spróbowała innej opcji, z białą czekoladą. Efekt i przepis poniżej. Mnie ta wersja przypadła do gustu, mojemu mężowi również.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1259
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 630
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1361
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1259
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 630
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1361
Składniki
Czekoladę połamać na kawałki, wrzucić do rondelka, zalać mlekiem. Podgrzewać na wolnym ogniu, do momentu rozpuszczenia czekolady. W tym czasie często mieszać, aby czekolada nie przywarła do dna naczynia. Do rozpuszczonej czekolady z mlekiem dodać śmietankę, całość zagotować. Gorący napój przelać do szklanek, podawać od razu. Smacznego.