Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czekolada na gorąco zawsze kojarzyła mi się z kakao i ciemną czekoladą. Nie byłabym sobą gdybym nie spróbowała innej opcji, z białą czekoladą. Efekt i przepis poniżej. Mnie ta wersja przypadła do gustu, mojemu mężowi również.
Karp opiekany to zdecydowanie prostsza, mniej wymagająca świąteczna potrawa....
Odsłon: 2231
Pyszna postna kapusta z pieczarkami, idealna na wigilijny wieczór.
Odsłon: 86
Jeden z najlepszych serników
Odsłon: 129
Co zrobić, aby świąteczny makowiec nie był suchy? Dodać do niego… jabłka! Ich...
Odsłon: 208
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 237
Karp opiekany to zdecydowanie prostsza, mniej wymagająca świąteczna potrawa....
Odsłon: 2231
Pyszna postna kapusta z pieczarkami, idealna na wigilijny wieczór.
Odsłon: 86
Jeden z najlepszych serników
Odsłon: 129
Co zrobić, aby świąteczny makowiec nie był suchy? Dodać do niego… jabłka! Ich...
Odsłon: 208
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 237
Składniki
Czekoladę połamać na kawałki, wrzucić do rondelka, zalać mlekiem. Podgrzewać na wolnym ogniu, do momentu rozpuszczenia czekolady. W tym czasie często mieszać, aby czekolada nie przywarła do dna naczynia. Do rozpuszczonej czekolady z mlekiem dodać śmietankę, całość zagotować. Gorący napój przelać do szklanek, podawać od razu. Smacznego.