Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czekolada na gorąco zawsze kojarzyła mi się z kakao i ciemną czekoladą. Nie byłabym sobą gdybym nie spróbowała innej opcji, z białą czekoladą. Efekt i przepis poniżej. Mnie ta wersja przypadła do gustu, mojemu mężowi również.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 636
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 441
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1562
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 636
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 441
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1562
Składniki
Czekoladę połamać na kawałki, wrzucić do rondelka, zalać mlekiem. Podgrzewać na wolnym ogniu, do momentu rozpuszczenia czekolady. W tym czasie często mieszać, aby czekolada nie przywarła do dna naczynia. Do rozpuszczonej czekolady z mlekiem dodać śmietankę, całość zagotować. Gorący napój przelać do szklanek, podawać od razu. Smacznego.