Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kwaskowe maliny idealnie równoważą słodki smak białej czekolady. Bita śmietana z dodatkiem owoców i posypka z palonej białej czekolady sprawia, że tak podana czekolada na gorąco prezentuje się niesamowicie pysznie.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 11
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 128
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4176
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8602
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 870
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 11
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 128
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4176
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8602
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 870
Składniki
Czekolada na gorąco: Do mleka dodajemy połamaną czekoladę i pokruszone na pyłek maliny. Podgrzewamy cały czas mieszając. Bita śmietana: Do śmietanki wkruszamy maliny i wsypujemy cukier. Miksujemy, aż śmietanka stanie się kremowa i puszysta. Do szklanek/kubeczków przelewamy czekoladę na wierzch wykładamy bitą śmietanę. Posypujemy paloną białą czekoladą, perełkami cukrowymi. Ozdabiamy malinami i miętą/melisą.