Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kwaskowe maliny idealnie równoważą słodki smak białej czekolady. Bita śmietana z dodatkiem owoców i posypka z palonej białej czekolady sprawia, że tak podana czekolada na gorąco prezentuje się niesamowicie pysznie.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 23277
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9572
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2103
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4103
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 756
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 375
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 23277
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9572
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2103
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4103
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 756
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 375
Składniki
Czekolada na gorąco: Do mleka dodajemy połamaną czekoladę i pokruszone na pyłek maliny. Podgrzewamy cały czas mieszając. Bita śmietana: Do śmietanki wkruszamy maliny i wsypujemy cukier. Miksujemy, aż śmietanka stanie się kremowa i puszysta. Do szklanek/kubeczków przelewamy czekoladę na wierzch wykładamy bitą śmietanę. Posypujemy paloną białą czekoladą, perełkami cukrowymi. Ozdabiamy malinami i miętą/melisą.