Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kwaskowe maliny idealnie równoważą słodki smak białej czekolady. Bita śmietana z dodatkiem owoców i posypka z palonej białej czekolady sprawia, że tak podana czekolada na gorąco prezentuje się niesamowicie pysznie.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119494
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 9014
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3234
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119494
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 9014
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3234
Składniki
Czekolada na gorąco: Do mleka dodajemy połamaną czekoladę i pokruszone na pyłek maliny. Podgrzewamy cały czas mieszając. Bita śmietana: Do śmietanki wkruszamy maliny i wsypujemy cukier. Miksujemy, aż śmietanka stanie się kremowa i puszysta. Do szklanek/kubeczków przelewamy czekoladę na wierzch wykładamy bitą śmietanę. Posypujemy paloną białą czekoladą, perełkami cukrowymi. Ozdabiamy malinami i miętą/melisą.