Do góry

Napoje Przepis na:

Budyniolada

Budyniolada

Autor:

Przepisów i artykułów: 237 Ocena: 6746

Dodano:

Odsłon: 2477

To taka wariacja na temat czekolady - coś pomiędzy kakao, budyniem a czekoladą.

Składniki

1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 150 ml mleka podgrzałam razem z łyżką śmietanki 30%, 3 kroplami aromatu rumowego, 2 łyżeczkami cukru i 1 łyżeczką cukru wanilinowego. W kubeczku wymieszałam 100 ml mleka, 1/4 budyniu czekoladowego z cukrem (około 15 g) i 2 czubatymi łyżeczkami kakao. Kiedy mleko się zagotowało, wlałam mieszankę z kubeczka. Dodałam łyżeczkę masła i gotowałam około 2 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń