Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1361
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1361
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Składniki
Mleko zagotować z cukrem. Gdy lekko przestygnie ubić trzepaczką, przelać do małego słoiczka, potrząsać do uzyskania piany. Mleko wlać do wysokich szklanej (ok. 3/4 szkalnki).
Zaparzyć kawę. Następnie cienkim strumieniem po ściance szklanki, wlać kawę. Posypać startą czekoladą, kakao lub cynamonem.
UWAGA: Kawa musi mieć większą temperaturę niż mleko, gdyż inazej wyjdą 2 warstwy zamiast 3:)