Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne ciasto na zimno z herbatnikami przełożone dżemem truskawkowym i masą śmietankową. Polecam smacznie ;)
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7897
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1154
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13663
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7897
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1154
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13663
Składniki
Na spód dużej blaszki wykładamy herbatniki. Dżem przekładamy do miseczki i dzielimy na 3 równe części. Jedną częścią smarujemy herbatniki dżemem i znów układamy herbatniki. 250 ml śmietany ubijamy na sztywno, dodajemy 1 łyżkę cukru pudru i chwilkę jeszcze ubijamy. 1 łyżkę żelatyny rozpuszczany w gorącej wodzie, studzimy i łączymy z masą. Masę wlewamy na herbatniki. Następnie znów układamy herbatniki, smarujemy dżemem i układamy ciastka. Powtarzamy czynność z masą. Wlewamy przygotowaną masę na ciastka, dżem i znów herbatniki. Na koniec powtarzamy czynnośc z masą śmietankową i wlewamy na wierzch ciasta. Dekorujemy suszonymi truskawkami i ziarnaki sezamu. Chłodzimy w lodówce. Smacznego ;)