Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne ciasto na zimno z herbatnikami przełożone dżemem truskawkowym i masą śmietankową. Polecam smacznie ;)
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 381
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 64
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 381
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 64
Składniki
Na spód dużej blaszki wykładamy herbatniki. Dżem przekładamy do miseczki i dzielimy na 3 równe części. Jedną częścią smarujemy herbatniki dżemem i znów układamy herbatniki. 250 ml śmietany ubijamy na sztywno, dodajemy 1 łyżkę cukru pudru i chwilkę jeszcze ubijamy. 1 łyżkę żelatyny rozpuszczany w gorącej wodzie, studzimy i łączymy z masą. Masę wlewamy na herbatniki. Następnie znów układamy herbatniki, smarujemy dżemem i układamy ciastka. Powtarzamy czynność z masą. Wlewamy przygotowaną masę na ciastka, dżem i znów herbatniki. Na koniec powtarzamy czynnośc z masą śmietankową i wlewamy na wierzch ciasta. Dekorujemy suszonymi truskawkami i ziarnaki sezamu. Chłodzimy w lodówce. Smacznego ;)