Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszny ale mocny trunek, przepis znaleziony w internecie, troszkę go zmieniłam :)
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 242
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 22
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13211
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 242
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 22
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13211
Składniki
Cytryny należy sparzyć wrzątkiem, dokładnie osuszyć i obrać ze skórki. Następnie cytryny kroimy na pół i wyciskamy z nich sok, który przelewamy do czystej wcześniej wyparzonej butelki. Do soku dodajemy pokrojone kawałki skórek od cytryny i zalewamy wódką. Na końcu dodajemy cukier i cukier waniliowy rozpuszczony w odrobinie cieplej wody. Dorzucamy do butelki rozdrobnioną laskę wanilii. Zakręcamy i odstawiamy trunek w cieple miejsce na 2-3 tyg. Po tym czasie nalewkę należy przefiltrować przez watę i rozlać do butelek. Smacznego :)