Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Czekolada korzenna"
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 187
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 129
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 307
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 111
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 187
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 129
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 307
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 111
Składniki
Mleko wlej do rondelka. Wsyp cukier, przyprawy, pokruszoną czekoladę. Podgrzewaj w kąpieli wodnej (rondelek z mlekiem wstaw do większego naczynia z gotującą wodą).
Kiedy czekolada się rozpuści, wlej śmietanę i jeszcze raz podgrzej. Rozlej napój do filiżanek, podaj z francuskimi rogalikami.
Porcje 10
30 min
Cena 1,15 zł
Kalorie 121 kcalŹródło: Takie jest życie