Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Czerwone wino pachnące jak piernik"
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 299
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 163
Polecam.
Odsłon: 271
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 84
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 299
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 163
Polecam.
Odsłon: 271
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 84
Składniki
Sok pomarańczowy zagotuj. Dodaj do niego cukier, skórkę z pomarańczy, cynamon, goździki oraz kardamon. Imbir obierz, pokrój w plasterki, dodaj do składników w garnku.
Całość doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz płomień i gotuj jeszcze 30 min pod przykryciem. Następnie sok przecedź przez gęste sitko wyłożone gazą. Ponownie przelej do garnka.
Dodaj wino, wódkę, migdały i rodzynki. Mocno podgrzej, ale nie dopuść do wrzenia, odstaw na 30 min. Następnie przecedź i jeszcze raz podgrzej. Od razu podawaj.
Do każdej szklaneczki z grzańcem możesz dodatkowo włożyć plasterek pomarańczy ze skórką. Znakomitym dodatkiem do tego napoju będą kruche ciasteczka.Źródło: Naj