Do góry

Napoje Przepis na:

Dalgona coffe - kawa Dolgana

Dalgona  coffe - kawa Dolgana

Autor:

Przepisów i artykułów: 90 Ocena: 1903

Dodano:

Odsłon: 240

Bardzo intensywna w smaku kawa z duża ilością pianki/kremu kawowego. Można pić zarówno na ciepło jak i na zimno. Osobiście wole wersję na ciepło wtedy lepiej krem kawowy łączy się z mlekiem. Dla dzieci użyć np. kawy Inki Nazwa pochodzi od Dalgona koreańskiego słodkiego cukru, który jest podobny w smaku i wyglądzie do powstałej pianki

Składniki

  • łyżka kawy rozpuszczalnej
  • łyżka cukru
  • łyżka gorącej wody
  • ¾ szklanki mleka (zimne lub gorące)
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Dalgona coffe - kawa Dolgana

Przygotowanie

  1. Kawę oraz cukier zalec łyżką gorącej wody, dokładnie wymieszać, następnie za pomocą mikser wszystko dokładnie miksować około 3 minut. Powstanie krem kawowy, który należy wyłożyć na mleko i gotowe .
    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń