Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113045
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 418
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 763
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 573
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113045
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 418
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 763
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 573
Składniki
Wlewam mleko do specjalnego naczynia co ma dziubek i umieszczam je w lodówce. Wlewam do zbiornika z wodą w ekspresie wodę. Ubijam kawę w miseczce. Gdy ubiję kawę wkładam pokrętło do ekspresu. Wyjmuję mleko z lodówki i w specjalnym naczyniu pienię je na pianę - mam w ekspresie funkcję żądania wytworzenia pary. Na dno filiżanki daję 1 - 2 kostki gorzkiej czekolady GOPLANA. Na czekoladę wlewam 1/2 ubitego mleka - wciskam przycisk kawa. Gdy kawa wypłynie i ekspres zakończy wylewanie jej wyjmuję filiżankę i wlewam na górę pomału resztę spienionego mleka. Trzeba to robić pomału by powstał wzorek na kawie.