Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 752
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424914
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10683
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336957
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 752
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424914
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10683
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336957
Składniki
Wlewam mleko do specjalnego naczynia co ma dziubek i umieszczam je w lodówce. Wlewam do zbiornika z wodą w ekspresie wodę. Ubijam kawę w miseczce. Gdy ubiję kawę wkładam pokrętło do ekspresu. Wyjmuję mleko z lodówki i w specjalnym naczyniu pienię je na pianę - mam w ekspresie funkcję żądania wytworzenia pary. Na dno filiżanki daję 1 - 2 kostki gorzkiej czekolady GOPLANA. Na czekoladę wlewam 1/2 ubitego mleka - wciskam przycisk kawa. Gdy kawa wypłynie i ekspres zakończy wylewanie jej wyjmuję filiżankę i wlewam na górę pomału resztę spienionego mleka. Trzeba to robić pomału by powstał wzorek na kawie.