Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1757
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 256
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 231
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1757
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 256
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 231
Składniki
Wlewam mleko do specjalnego naczynia co ma dziubek i umieszczam je w lodówce. Wlewam do zbiornika z wodą w ekspresie wodę. Ubijam kawę w miseczce. Gdy ubiję kawę wkładam pokrętło do ekspresu. Wyjmuję mleko z lodówki i w specjalnym naczyniu pienię je na pianę - mam w ekspresie funkcję żądania wytworzenia pary. Na dno filiżanki daję 1 - 2 kostki gorzkiej czekolady GOPLANA. Na czekoladę wlewam 1/2 ubitego mleka - wciskam przycisk kawa. Gdy kawa wypłynie i ekspres zakończy wylewanie jej wyjmuję filiżankę i wlewam na górę pomału resztę spienionego mleka. Trzeba to robić pomału by powstał wzorek na kawie.