Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, domowy ajerkoniak - likier jajeczny, idealny na długie jesienne i zimowe wieczory. Szybki i prosty w przygotowaniu.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10914
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6259
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5391
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13209
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4951
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10914
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6259
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5391
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13209
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4951
Składniki
Cukier biały i waniliowy utrze z żółtkami na puszystą masę. Następnie stopniowo dolewać mleko skondensowane, na koniec, na małych obrotach, wlać alkohol. Gotowy likier przelać do butelek i odstawić do lodówki na parę godzin. Przed podaniem likier należy wstrząsnąć.