Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, domowy ajerkoniak - likier jajeczny, idealny na długie jesienne i zimowe wieczory. Szybki i prosty w przygotowaniu.
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1660
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 991
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1660
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 991
Składniki
Cukier biały i waniliowy utrze z żółtkami na puszystą masę. Następnie stopniowo dolewać mleko skondensowane, na koniec, na małych obrotach, wlać alkohol. Gotowy likier przelać do butelek i odstawić do lodówki na parę godzin. Przed podaniem likier należy wstrząsnąć.