Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jest tak pyszny ze znika w zaskakującym tempie :-) Jest idealny gdy spodziewamy się gości i chcemy uraczyć ich czymś pysznym i z %%% :-)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10594
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6116
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5346
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12980
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4735
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10594
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6116
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5346
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12980
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4735
Składniki
Jajka sparzamy, oddzielamy białka od żółtek. Białka nam są niepotrzebne. Żółtka ubijamy na puch z cukrem pudrem, muszą być puszyste i białe. Ubijanie trwa około 5-8 minut :-) Po ubiciu żółtek dodajemy ciągle miksując małym strumieniem zimne mleko skondensowane. Następnie po dokładnym zmieszaniu się żółtek z mlekiem dodajemy powoli i delikatnie alkohol. Wszystko mieszamy, przelewamy do butelki lub butelek, i schładzamy w lodówce około 2-3 godzinek :-)