Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W dzisiejszym przepisie prezentuję pyszny, domowy ajerkoniak w wersji lżejszej procentowo. Jednak, jeśli lubicie mocniejsze alkohole to spokojnie wódkę można zastąpić spirytusem. *Składniki odmierzane szklanką o pojemności 250ml
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 312
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4389
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1855
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3619
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30844
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 312
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4389
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1855
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3619
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30844
Składniki
W misie miksera umieszczamy żółtka, które są w temperaturze pokojowej. Dodajemy do nich oba cukry i ubijamy na wysokich obrotach aż masa będzie jasna i puszysta.
Następnie zmniejszamy obroty miksera i dolewamy powoli mleko zagęszczone.
Na koniec cienką strużką wlewamy alkohol, cały czas mieszając na niskich obrotach.
Gotowy likier przelewamy do butelki i schładzamy w lodówce kilka godzin. Następnie likier przechowujemy w chłodnym miejscu.