Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja propozycja na ochłodę to granita truskawkowa. Po prostu ambrozja. A do tego nie wymaga wielkiego nakładu pracy
Przepis dnia
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 692
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 212
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 239
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 916
Przepis dnia
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 692
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 212
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 239
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 916
Składniki
Truskawki myję, usuwam szypułki i wrzucam do blendera. Cukier z wodą gotuję kilka minut i studzę. Wszystko razem miksuję przez chwilę na delikatny mus. Przekładam do miseczki i wstawiam na 4-6 godz do zamrażalnika. co godzinę wyjmuję mus i mieszam delikatnie widelcem, tak by kryształki lodu się nie rozbiły. Gotową granitę przekładam do szklaneczek i deser gotowy do konsumpcji. Jeżeli rozpuszcza się zbyt szybko proponuję użyć słomki .