Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przedstawimy Wam pyszną nalewkę. Moim zdaniem bije na łep wiśniówkę...tzn dla mnie bije;) Robiliśmy ją rok temu. Rok czasu sobie leżakowała i nabierała mocy i smaku. Zdjęcia jest już po tym czasie. Bardzo polecamy. Naprawdę warto. Powędrowała nawet do Niemiec;) Ok podaję przepis...
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 582
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11826
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13497
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2749
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 582
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11826
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13497
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2749
Składniki
Obieramy gruszki i usuwamy gniazda. Pokroiłam je następnie w ćwiartki. Zasypujemy w dużym słoju cukrem. Tak przygotowane odstawiamy na około 2-3 dni aż puszczą sok. Jeżeli już sok jest zalewamy wódką i dodajemy korę cynamonu i goździki. Zamykamy słoik i odstawimy na miesiąc. ja odłożyłam do piwnicy. Ważne żeby było ciemne miejsce.Po tym czasie filtrujemy i zlewamy do butelek. Odstawiamy na około 7 miesięcy. My jak już wspomniałam degustowaliśmy dopiero po roku. Wtedy nam najbardziej smakowała;)