Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Herbata po turecku z kardamonem"
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 70
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 70
Składniki
SZKL. : ok. 15 minut; CENA PORCJI: ok. 1 zł
Do rondelka wlej 2 szklanki wody (jeżeli chcesz zaparzyć większą ilość herbat, dodaj tylko więcej cukru i łyżek herbaty – resztę składników pozostaw bez zmian). Dosyp herbatę i gotuj na małym ogniu.
Po chwili dodaj cynamon, goździki i imbir. Gdy temperatura wody ponownie wzrośnie, dodaj kilka ziaren kardamonu. Trzymaj rondelek na ogniu do zagotowania herbaty. Wlej do szklanek, przecedzając (herbatę po turecku tradycyjnie serwuje się w małych, wąskich szklankach). Podaj z kostkami cukru na spodku, lub z cukierniczką (nie słodź herbaty przed podaniem).Źródło: Świat kobiety