Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj polecam herbatkę ze świeżych lub suszonych kwiatów aksamitki.
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 14
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 142
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 14
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 142
Składniki
Zrywamy świeży kwiat aksamitki i obcinamy lub urywamy zieloną część kwiatu oraz suszymy go.
Nasypujemy łyżeczkę suszonej aksamitki, zalewamy wrzątkiem, przykrywamy i odstawiamy na 30 minut. Można też zalać świeżo zerwane dwa kwiaty. Smak herbatki ze świeżej aksamitki jest trochę inny niż z suszonej.