Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały domowy alkohol na zimowe wieczory. Aromatyczny dzięki anyżowi, goździkom i cynamonowi, mocno rozgrzewający dzięki imbirowi i niezbyt słodki:)
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38526
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 396
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 160
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 371
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9247
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38526
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 396
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 160
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 371
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9247
Składniki
Wodę zagotowujemy, dodajemy obrany i starty na drobnych oczkach imbir, startą skórkę z cytryny, cukier, goździki, anyż, cynamon - całość gotujemy przez 3 minuty. Następnie dodajemy sok z cytryn. Studzimy, dodajemy miód i dokładnie mieszamy. Następnego dnia filtrujemy przez gazę i łączymy ze spirytusem. Przelewamy do butelek, chowamy w ciemne miejsce na 2 tygodnie, pamiętając by co kilka dni potrząsać butelkami w celu wymieszania całości. Z przepisu wyszedł mi 1 litr 200 ml imbirówki. Po 2 tygodniach możemy pić na zdrowie :)