Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Indyjskie mango lassi"
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 306
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 64
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 109
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 492
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 306
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 64
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 109
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 492
Składniki
Dojrzały owoc mango umyj, obierz ze skórki, usuń pestkę. Miąższ pokrój na kawałki. Przełóż do kielicha blendera. Skrop sokiem wyciśniętym ze sparzonej limonki. Wlej sok jabłkowy.
Przygotowane zmiksuj. Dodaj mleko kokosowe z puszki. Raz jeszcze całość bardzo dokładnie zmiksuj. Mango lassi dopraw do smaku mielonym cynamonem oraz szczyptą kardamonu. W razie potrzeby, napój możesz dosłodzić naturalnym płynnym miodem. Podawaj po schłodzeniu.
Porcja – 260 kcal, cena 5 zł, 2 porcje czas ok. 10 min;Źródło: Świat kobiety