Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 217
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 510
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 13433
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 217
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 510
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 13433
Składniki
Bez alkoholu: Jeżyny przebieramy, myjemy, osączamy na sicie, a potem wrzucamy do kielicha kuchennego robota i miksujemy na gładki mus. Dodajemy jogurt naturalny i cukier puder do smaku, ponownie miksujemy tak długo, by cukier się całkowicie rozpuścił. Na końcu dodajemy lody. Mieszamy i przelewamy do szklanek. Przybieramy jeżynami i podajemy natychmiast po przygotowaniu.
Z alkoholem: Umyte jeżyny wrzucamy do miksera. Dodajemy cukier, ajerkoniak, kefir i dokładnie miksujemy. Przelewamy do wysokich szklanek. Dekorujemy bitą śmietaną.
Czas przygotowania 10 minut. Cena jednej porcji około 3-4 zł.
Wartość odżywcza jednej porcji 174 kcal Białko 7,8 g/Tłuszcz 4,7 g/Węglowodany 28 g.Źródło: Rewia