Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna kawa na towarzyskie spotkanie.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112787
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 94
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 221
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 352
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 629
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112787
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 94
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 221
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 352
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 629
Składniki
Wykonanie: Cytrynę umyć i wykroić dwa plastry, a z reszty wycisnąć sok. Plasterki naszpikować goździkami i włożyć do garnuszka, zasypać cukrem i dodać wyciśnięty sok. Całość gotować na wolnym ogniu około 2-3 minuty (do czasu zgęstnienia soku). Po czym dodać likier i wymieszać. W szklance zaparzyć kawę i dodać syrop cytrynowy. Na wierzch dodać ubitą śmietanę i przyozdobić plasterkiem cytryny.