Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kawa z dodatkiem aromatycznych przypraw korzennych, przenikających się i idealnie ze sobą komponujących. Ma cudowny smak.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1309
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 914
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1450
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1309
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 914
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1450
Składniki
Wodę zagotować w niedużym garnuszku i zmniejszyć ogień. Dodać kawę, cynamon, kardamon, kawałek skórki z pomarańczy oraz imbir. Ponownie zagotować. Zdjąć z ognia i poczekać aż kawa i przyprawy opadną na dno. Rozlać do filiżanek. Do każdej dorzucić kostkę czekolady i wlać odrobinę mleka, ale nie za dużo, aby nie zagłuszyć korzennego smaku i aromatu. Z podanego przepisu wychodzą dwie filiżanki kawy.