Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kawa z dodatkiem aromatycznych przypraw korzennych, przenikających się i idealnie ze sobą komponujących. Ma cudowny smak.
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 311
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2257
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 2924
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 645
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 311
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2257
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 2924
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 645
Składniki
Wodę zagotować w niedużym garnuszku i zmniejszyć ogień. Dodać kawę, cynamon, kardamon, kawałek skórki z pomarańczy oraz imbir. Ponownie zagotować. Zdjąć z ognia i poczekać aż kawa i przyprawy opadną na dno. Rozlać do filiżanek. Do każdej dorzucić kostkę czekolady i wlać odrobinę mleka, ale nie za dużo, aby nie zagłuszyć korzennego smaku i aromatu. Z podanego przepisu wychodzą dwie filiżanki kawy.