Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kawa mrożona na upalny weekend idealnie ugasi pragnienie. Polecam z dodatkiem cytryny, goździków i słodkiego likieru!
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 53
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 53
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Składniki
Cytrynę umyć i wykroić dwa plastry, a z reszty wycisnąć sok. Plasterki naszpikować goździkami i włożyć do garnuszka, zasypać cukrem i dodać wyciśnięty sok. Całość gotować na wolnym ogniu około 2-3 minuty (do czasu zgęstnienia soku). Po czym dodać likier i wymieszać. W szklance zaparzyć kawę i dodać syrop cytrynowy. Na wierzch dodać ubitą śmietanę i przyozdobić plasterkiem cytryny.