Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 283
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 89
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 130
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 283
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 89
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 130
Składniki
Mleko zagotuj z cukrem, mieszaj aż cukier się rozpuści. 2. Na dno ogrzanej szklaneczki wlej koniak. Zalej gorącą kawą. Dolej gorące mleko. 3. Śmietankę ubij z cukrem waniliowym na sztywno, połącz z ajerkoniakiem. Przykryj kawę. Posyp czekoladowymi ziarenkami kawy i natychmiast podawaj. Podpowiadamy: Pyszną kawę otrzymasz też łącząc mocny napar z likierem wiśniowym. Taką kawę przykryj warstwą ubitej śmietanki lekko przemieszanej z konfiturą wiśniową. Ozdób wisienką koktajlową lub posyp płatkami czekoladowymi.