Napoje Przepis na:
1-2 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Mleko zagotuj z cukrem, mieszaj aż cukier się rozpuści. 2. Na dno ogrzanej szklaneczki wlej koniak. Zalej gorącą kawą. Dolej gorące mleko. 3. Śmietankę ubij z cukrem waniliowym na sztywno, połącz z ajerkoniakiem. Przykryj kawę. Posyp czekoladowymi ziarenkami kawy i natychmiast podawaj. Podpowiadamy: Pyszną kawę otrzymasz też łącząc mocny napar z likierem wiśniowym. Taką kawę przykryj warstwą ubitej śmietanki lekko przemieszanej z konfiturą wiśniową. Ozdób wisienką koktajlową lub posyp płatkami czekoladowymi.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

koralina 16 listopada 2009Zgłoś do usunięcia
Też wypróbuję tylko dla mnie najbardziej będzie pasowała astra niskodrazniaca bo ja innej kawki pic niestety nie mogę.0 Kto głosował? | Odpowiedz