Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 122
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 326
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 122
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 326
Składniki
Mleko zagotuj z cukrem, mieszaj aż cukier się rozpuści. 2. Na dno ogrzanej szklaneczki wlej koniak. Zalej gorącą kawą. Dolej gorące mleko. 3. Śmietankę ubij z cukrem waniliowym na sztywno, połącz z ajerkoniakiem. Przykryj kawę. Posyp czekoladowymi ziarenkami kawy i natychmiast podawaj. Podpowiadamy: Pyszną kawę otrzymasz też łącząc mocny napar z likierem wiśniowym. Taką kawę przykryj warstwą ubitej śmietanki lekko przemieszanej z konfiturą wiśniową. Ozdób wisienką koktajlową lub posyp płatkami czekoladowymi.