Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kawa z ajerkoniakiem i cynamonem"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5658
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 948
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 245
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 34283
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 95
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5658
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 948
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 245
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 34283
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 95
Składniki
Śmietanę kremówkę ubij na sztywno (możesz dodać szczyptę cukru pudru, jeśli śmietana ma być słodka).
Kawę zaparz w połowie szklanego naczynia: filiżanki lub szklanki, jeśli chcesz, dodaj cukier (możesz też dodać do niej jakiś syrop smakowy, np. karmelowy, czekoladowy).
Następnie na kawę ostrożnie wlej ajerkoniak, a na wierzch nałóż bitą śmietanę.
Kawę udekoruj, posypując odrobiną cynamonu wymieszaną z kakao, ewentualnie kawałeczkiem kory cynamonu.
Zamiast bitej śmietany, do kawy z ajerkoniakiem możesz dodać np. kulkę lodów waniliowych.Źródło: Świat kobiety