Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kawa z ajerkoniakiem i cynamonem"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 266
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1108
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 266
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1108
Składniki
Śmietanę kremówkę ubij na sztywno (możesz dodać szczyptę cukru pudru, jeśli śmietana ma być słodka).
Kawę zaparz w połowie szklanego naczynia: filiżanki lub szklanki, jeśli chcesz, dodaj cukier (możesz też dodać do niej jakiś syrop smakowy, np. karmelowy, czekoladowy).
Następnie na kawę ostrożnie wlej ajerkoniak, a na wierzch nałóż bitą śmietanę.
Kawę udekoruj, posypując odrobiną cynamonu wymieszaną z kakao, ewentualnie kawałeczkiem kory cynamonu.
Zamiast bitej śmietany, do kawy z ajerkoniakiem możesz dodać np. kulkę lodów waniliowych.Źródło: Świat kobiety