Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cynamon to nie tylko przyprawa do potraw, deserów i ciast, ale doskonale sprawdza się jako herbata ziołowa albo dodatek do.... kawy! Spróbujcie dodać więcej niż odrobina do smaku, a wspomoże przemianę materii, dobry sen, pozbyć się infekcji dróg oddechowych i zadziała jako przeciwutleniacz, a to tylko kilka jego właściwości.
Kawiarka, łyżeczka, szklanka/kubek, filiżanka
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1055
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5610
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8734
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18034
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1055
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5610
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8734
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18034
Składniki
Kawę parzymy w kawiarce. Ja używam najczęściej jak na zdjęciu, francuskiej według instrukcji i według własnego uznania, jak mocną kawę chcemy otrzymać
Do szklanki nalewamy gorącą wodę, aby kawa nie była tylko ciepła w tym czasie, kiedy kawa parzy się w kawiarce.
Po 3 minutach, kiedy kawa jest już zaparzoną, wylewamy wodę ze szklanki lub filiżanki ( w zależności od tego, w czym pijemy kawę), a napełniamy kawą z kawiarki zostawiając miejsce na śmietankę.
Dodajemy cynamon w proszku oraz cukier, a następnie śmietankę i mieszamy do rozpuszczenia cukru.