Do góry

Napoje Przepis na:

Kawa z masłem orzechowym i cynamonem

Kawa z masłem orzechowym i cynamonem

Autor:

Przepisów i artykułów: 52 Ocena: 224

Dodano:

Odsłon: 235

Kawa z masłem orzechowym i cynamonem to moja propozycja na zimowe wieczory albo sycące śniadania. Chociaż zima w tym roku jest dla Nas łaskawa jednak bywa szaro i zimno z pomocą przychodzi Nam pyszna gorąca kawa. Mało kto w ciągu dnia nie wypije chociaż jednej filiżanki. A może warto czasami zrezygnować z małej czarnej i wypróbować nowe smaki?

Składniki

  • kawa 200 ml
  • Masło orzechowe 4 łyżki
  • Mleko migdałowe 500 ml
  • Cukier waniliowy 2 łyżeczki
  • Syrop klonowy 4 łyżeczki
  • Cynamon 1 łyżeczka
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kawa z masłem orzechowym i cynamonem

Przygotowanie

  1. Przygotowanie tej kawy jest proste i zajmuję nie wiele więcej czasu niż przygotowanie małej czarnej. Do małego garnka dodajemy mleko, masło orzechowe, cukier waniliowy i cynamon. Wszystkie składniki podgrzewamy a w między czasie parzymy kawę. Gdy mleko będzie ciepłe miksujemy je blenderem ( wtedy stanie się bardziej jednolite ). Kawę przelewamy do szklanki/kubka. Następnie dolewamy do niej mleko i posypujemy cynamonem.

    Kawa gotowa, jeżeli jednak dla kogoś z Was będzie ona za mało słodka możecie dosłodzić syropem klonowym a jeśli będzie za słodka to po prostu dajcie go mniej. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń