Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sam raz na początek dnia. Sycący, nie za słodki koktajl z dodatkiem melisy, która ma właściwości kojące. Spróbujcie, jestem pewna, że Wam posmakuje.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1125
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2884
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 976
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1739
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14726
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1125
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2884
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 976
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1739
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14726
Składniki
Melisę zalewamy 1/2 szklanki gotującej wody, przykrywamy talerzykiem, parzymy około 10 minut. Po tym czasie zdejmujemy nakrycie, wyjmujemy torebkę z herbatką, napar pozostawiamy do całkowitego wystudzenia. Owoce obieramy ze skóry, kroimy na małe kawałki, wrzucamy do blendera, zalewamy jogurtem. Dodajemy miód i zimny napar z melisy. Całość blendujemy do momentu uzyskania napoju o jednolitej konsystencji. Gotowy koktajl przelewamy do szklanek. Smacznego.