Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny deser z ciasteczek oreo na mleku kokosowym z bananami.
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 316
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 96
Bardzo rzadko piekę serniki, bo to niepraktyczne ciasto dla dwuosobowej rodzi...
Odsłon: 26
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 148
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 316
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 96
Bardzo rzadko piekę serniki, bo to niepraktyczne ciasto dla dwuosobowej rodzi...
Odsłon: 26
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 148
Składniki
Ciasteczka Oreo rozdrabniamy ( ja to robię wałkiem do ciasta ). Mieszamy ze 100 ml mleka. Ucieramy blenderem na krem.
Banana rozcieramy widelcem.Mieszamy z mlekiem kokosowym i wiórkami.Tak jak poprzednio ucieramy blenderem.Wysoki pucharek po ściankach polewamy roztopioną czekoladą lub polewą i wkładamy do lodówki na kilka minut do zastygnięcia.
Po wyciągnięciu na spód dajemy ciemną ciasteczkową masę , a na nią jasną bananową. Zdobimy wg. własnego pomysłu.