Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon truskawkowy jest zbyt krótki, bym mogła się nim nacieszyć w pełni. Zanim na dobre rozsmakuję się w tych małych, czerwonych cudeńkach już znikają z targowych stoisk. Dlatego póki jeszcze jest do nich łatwy dostęp, staram się, aby codziennie gościły w mojej diecie. Na upały jakie obecnie panują nie ma nic lepszego jak zimny koktajl truskawkowo-arbuzowy z dodatkiem kruszonego lodu. Znakomicie gasi pragnienie i nawadnia. Rzecz jasna - niebiańsko smakuje!
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2063
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 3283
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 2278
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2063
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 3283
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 2278
Składniki
Truskawki dokładnie płuczemy, obcinamy szypułki i wrzucamy do blendera. Jabłko również myjemy, wycinamy gniazdo nasienne i kroimy w ćwiartki. Miąższ arbuza i ćwiartki jabłka wrzucamy do truskawek.
Następnie dodajemy resztę składników: wodę, jogurt, cynamon i miód. Wszystko chwilkę blendujemy. Gdy owoce są już zmiksowane dosypujemy do nich garstkę lodu i na chwilkę jeszcze uruchamiamy blender.
W ten sposób otrzymujemy dietetyczny, pyszny i orzeźwiający koktajl. Niebo w gębie!
Smacznego!