Do góry

Napoje Przepis na:

Koktajl truskawkowo-arbuzowy

Koktajl truskawkowo-arbuzowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 91 Ocena: 1610

Dodano:

Odsłon: 13708

Sezon truskawkowy jest zbyt krótki, bym mogła się nim nacieszyć w pełni. Zanim na dobre rozsmakuję się w tych małych, czerwonych cudeńkach już znikają z targowych stoisk. Dlatego póki jeszcze jest do nich łatwy dostęp, staram się, aby codziennie gościły w mojej diecie. Na upały jakie obecnie panują nie ma nic lepszego jak zimny koktajl truskawkowo-arbuzowy z dodatkiem kruszonego lodu. Znakomicie gasi pragnienie i nawadnia. Rzecz jasna - niebiańsko smakuje!

Składniki

  • ½ kg truskawek
  • plasterek arbuza
  • 1 jabłko
  • garstka kruszonego lodu
  • ¼ szklanki wody mineralnej
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • szczypta cynamonu
  • 1 łyżka miodu (dla miłośników słodkości)
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Truskawki dokładnie płuczemy, obcinamy szypułki i wrzucamy do blendera. Jabłko również myjemy, wycinamy gniazdo nasienne i kroimy w ćwiartki. Miąższ arbuza i ćwiartki jabłka wrzucamy do truskawek.

  2. Następnie dodajemy resztę składników: wodę, jogurt, cynamon i miód. Wszystko chwilkę blendujemy. Gdy owoce są już zmiksowane dosypujemy do nich garstkę lodu i na chwilkę jeszcze uruchamiamy blender.

  3. W ten sposób otrzymujemy dietetyczny, pyszny i orzeźwiający koktajl. Niebo w gębie!

  4. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń