Smaczny, dwukolorowy deser. Kwaśne truskawki i słodki banan. Sama nie wiem, którą warstwę lubię bardziej :) Koktajl jest lekki, orzeźwiający i pożywny. Najpyszniejszy na świecie.
Koktajl truskawkowo bananowy
Składniki
- 1 banan
- 2 szklanki truskawek
- 200ml jogurtu naturalnego
- 100-150ml mleka
- Miód (opcjonalnie)
Składniki
- 1 banan
- 2 szklanki truskawek
- 200ml jogurtu naturalnego
- 100-150ml mleka
- Miód (opcjonalnie)

Etapy przygotowania
Owoce chłodzimy w lodówce. Truskawki miksujemy i wlewamy do wysokich szklanek. Banan, jogurt naturalny i mleko miksujemy razem i wlewamy do szklanek - najlepiej robić to powoli, delikatnie i po ściankach, wtedy obie warstwy nie powinny się wymieszać. Jeśli truskawki są bardzo kwaśne można dosłodzić je miodem.
Przepis w Waszym wykonaniu (11)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Pyszne danie z brukselki i innych pieczonych warzyw z dodatkiem boczku z kasz...
Odsłon: 55
Ostatnio komentowane przepisy

Pyszne danie z brukselki i innych pieczonych warzyw z dodatkiem boczku z kasz...
Odsłon: 55


Składniki
- 1 banan
- 2 szklanki truskawek
- 200ml jogurtu naturalnego
- 100-150ml mleka
- Miód (opcjonalnie)
Owoce chłodzimy w lodówce. Truskawki miksujemy i wlewamy do wysokich szklanek. Banan, jogurt naturalny i mleko miksujemy razem i wlewamy do szklanek - najlepiej robić to powoli, delikatnie i po ściankach, wtedy obie warstwy nie powinny się wymieszać. Jeśli truskawki są bardzo kwaśne można dosłodzić je miodem.