Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał się bardzo udany. Wyszedł pyszny, zdrowy i orzeźwiający koktajl. Najlepiej, gdy do jego przygotowania użyjemy owoców, które przechowywane były w lodówce.
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 74
Dziś do pracy.
Odsłon: 99
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 75
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15376
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 288
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 74
Dziś do pracy.
Odsłon: 99
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 75
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15376
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 288
Składniki
Z pomarańczy wyciskamy sok i przecedzamy. Truskawki pozbawiamy szypułek, przekładamy do pojemnika blendera, miksujemy. Dodajemy kilka lisków mięty i w razie potrzeby cukier. Do kieliszków nakładamy porcję truskawek i zalewamy je sokiem pomarańczowym. Oczywiście truskawki i sok z pomarańczy można połączyć w blenderze i gotowy koktajl przelać do szklanek.
Polecam