Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał się bardzo udany. Wyszedł pyszny, zdrowy i orzeźwiający koktajl. Najlepiej, gdy do jego przygotowania użyjemy owoców, które przechowywane były w lodówce.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7572
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2617
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7572
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2617
Składniki
Z pomarańczy wyciskamy sok i przecedzamy. Truskawki pozbawiamy szypułek, przekładamy do pojemnika blendera, miksujemy. Dodajemy kilka lisków mięty i w razie potrzeby cukier. Do kieliszków nakładamy porcję truskawek i zalewamy je sokiem pomarańczowym. Oczywiście truskawki i sok z pomarańczy można połączyć w blenderze i gotowy koktajl przelać do szklanek.
Polecam