Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 47
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 173
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 76
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 55
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 47
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 173
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 76
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 55
Składniki
Do dużego szklanego naczynia wlej sok owocowy, np. jabłkowy. Obierz mango i pokrój w niedużą kostkę. Tak samo przygotuj ananasa. Jeżeli użyjesz owoców z puszki, możesz dolać trochę soku do ponczu. Odsącz truskawki z kompotu.
Pokrojone owoce wrzuć do soku jabłkowego. Dodaj wodę i zamieszaj. Odstaw, by smaki się przegryzły. Po wierzchu posyp listkami mięty. : Smak ponczu i dobór owoców możesz sama dopasować do upodobań swojego dziecka.
Zamiast truskawek możesz dać wiśnie, a zamiast mango – gruszkę. I pamiętaj, żeby nie dodawać cukru, w sokach i owocach jest go już dość!
Czas przygotowania: 10 minut, cena porcji: ok. 2 zł, 46 kcal, dla 10 osób.Źródło: Olivia