Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostszy kompot świata nie tylko na upalne dni. Doskonałe picie. Przepychota i samo zdrowie.
Jabłka myjemy obieramy, kroimy na ćwiartki, pozbawiamy gniazd nasiennych, pestek, ogonków, oczu kłów, pazurów itd.
Wkładamy je do garnka i zalewamy wodą. Od razu dosypujemy kwasek cytrynowy, dzięki temu smak będzie dobrze podkręcony, a kolor pastelowy.
Doprowadzamy do wrzenia, przykrywamy, gotujemy 15 minut na maleńkim ogniu, następnie zostawiamy przykryte na noc do zupełnego wystudzenia.
Zlewamy ostrożnie przez sito, następnie odsączamy pozostałe owoce i gotowe.
Uwaga 2
Z pozostałych owoców robimy mus bengalski, ale nie przymusowo, dobrowolnie, jest wybitny, zapraszam do osobnego przepisu.
Wujek dobra rada...
Najlepsze są jabłka z prywatnego ogródka, może być sąsiada, oczywiście otrzymane, a nie podwędzone. Takie ze skazami, z robaczkiem, wtedy wiadomo, że smaczne i bez chemii.
Dzisiaj pierwszy raz kupiłam makaron włoski Fusilli. Widziałam już z jego udz...
Odsłon: 4307
Uwielbiam takie lekkie, zielone sałatki
Odsłon: 4131
Dzisiaj coś lekkiego ale bardzo smacznego i dającego kolorytu na przyjęciu.
Odsłon: 83
Moje kwiaty w galarecie to nic innego tylko same galaretki, z których przygot...
Odsłon: 94
Pyszny i sycący obiad, który przygotujecie w kilka chwil. Kasza, warzywa, ku...
Odsłon: 141
Wysmażone, chrupiące, z bogatym farszem w środku - naleśniki z pieczarkami i...
Odsłon: 1661
Uwielbiam takie lekkie, zielone sałatki
Odsłon: 4131
Dzisiaj coś lekkiego ale bardzo smacznego i dającego kolorytu na przyjęciu.
Odsłon: 83
Moje kwiaty w galarecie to nic innego tylko same galaretki, z których przygot...
Odsłon: 94
Pyszny i sycący obiad, który przygotujecie w kilka chwil. Kasza, warzywa, ku...
Odsłon: 141
Wysmażone, chrupiące, z bogatym farszem w środku - naleśniki z pieczarkami i...
Odsłon: 1661
Składniki
Jabłka myjemy obieramy, kroimy na ćwiartki, pozbawiamy gniazd nasiennych, pestek, ogonków, oczu kłów, pazurów itd. Wkładamy je do garnka i zalewamy wodą. Od razu dosypujemy kwasek cytrynowy, dzięki temu smak będzie dobrze podkręcony, a kolor pastelowy. Doprowadzamy do wrzenia, przykrywamy, gotujemy 15 minut na maleńkim ogniu, następnie zostawiamy przykryte na noc do zupełnego wystudzenia. Zlewamy ostrożnie przez sito, następnie odsączamy pozostałe owoce i gotowe.
Uwaga 2 Z pozostałych owoców robimy mus bengalski, ale nie przymusowo, dobrowolnie, jest wybitny, zapraszam do osobnego przepisu.
Wujek dobra rada... Najlepsze są jabłka z prywatnego ogródka, może być sąsiada, oczywiście otrzymane, a nie podwędzone. Takie ze skazami, z robaczkiem, wtedy wiadomo, że smaczne i bez chemii.
Przepisy Napoje
Napoje
Nalewka z czarnej porzeczki, zasypana cukrem
Napoje
Nalewka z ziela angielskiego
Napoje
Nalewka farmaceutów
Napoje
Nalewka z nasturcji
Nalewka z czarnej porzeczki, zasypana cukrem
Jesteś miłośnikiem słodko-kwaskowatych połączeń? Wypróbuj sprawdzony przepis...
Odsłon: 1577
Nalewka z ziela angielskiego
Nalewka z ziela angielskiego jest bardzo specyficzna – charakteryzuje się wyj...
Odsłon: 2926